Kringloopwinkel                                         "De Paardestal"

Paardestal schenkt bus aan Letland

Tussen alle spullen die goede doelen kringloopwinkel De Paardestal kreeg aangeboden stond enkele maanden geleden tot ieders verrassing een busje te stralen. Aangeboden door de Stichting 3B-Bus met het verzoek er een goede bestemming voor te vinden. Na breed overleg met de vrijwilligers kon voorzitter Kees Zwakkenberg het goede doel bekend maken: de Stichting Hulp Letland.

Nadat de bus eerst grondig schoongemaakt was en vervolgens ontdaan van alle reclameuitingen kon het voertuig naar een poetsbedrijf, waarna hij als nieuw stond te stralen; allemaal op kosten van De Paardestal en voor het goede doel. Voorzitter van de Stichting Hulp Letland Joop Fuijkkink werd uitgenodigd de sleutels van het busje in ontvangst te nemen en dat deed hij graag.

Nog een verrassing

Waar het busje gebruikt gaat worden is nog niet precies bekend, want er zijn in Letland meerdere plekken tehuizen waar het heel goed ingezet zou kunnen worden. Aan het einde van het jaar brengt Joop weer een bezoek aan Letland, waarbij hij meteen zelf kan gaan kijken waar de bus het meeste nodig is en gebruikt gaat worden. Maar daarmee waren de verrassingen nog niet ten einde. Kees Zwakkenberg overhandigde beide stichtingen een cheque om voor hun goede doelen te gebruiken en daar waren de twee verraste voorzitters zichtbaar blij mee.